Rămâi conectat

Actualitate

Avertizare Cod Roșu de vijelie, descărcări electrice, grindină și averse torențiale pentru zona Teiușului, până la ora 23.00

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare, de vijelie, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor acumula peste 25-35 l/mp. în localitațile: Teiuș, Ighiu, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Sântimbru, Ciugud, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Crăciunelu de Jos, Rădești, Ohaba. Codul Roșu este valabil până astăzi, la ora 23.00.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis o avertizare RO-Alert pentru localitățile vizate.

La nivelul ISU Alba a fost activată Grupa Operativă, pentru creșterea capacității de răspuns la situațiile de urgență care ar putea apărea. De asemenea a fost înștiințat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în vederea activării centrului de permanență.

• RECOMANDĂRI

– Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice.

– În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;

– Dacă este necesară evacuarea, mergi imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.

– Dacă ai fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

– În cazul în care mai ai timp, mută obiectele importante la etajele superioare ale locuinței.

– Decuplează întrerupătorul general de energie electrică (contoar). Scoate aparatele electrice din priză.

– Nu atinge echipamentele electrice dacă ești ud ori stai în apă.

– Întrerupe instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze.

– Încuie uşile casei şi protejează ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

– Evacuează animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Tânăr de 20 de ani cercetat de polițiștii din Teiuș, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat

Publicat

în

Marți, 3 septembrie 2024, în jurul orei 20.30, polițiștii din Teiuș au depistat un tânăr de 20 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului Teiuș, având permisul de conducere suspendat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bogățiile toamnei, în Piața Agroalimentară din Teiuș. Cea de-a XI-a ediție a Târgului cu expoziție și vânzare „Belșug Teiușean”

Publicat

în

Târgul „Belșug Teiușean”, Ediția a XI-a, a luat startul sâmbătă dimineața, transformând Teiușul în centrul culorilor și aromelor de toamnă, iar producătorii locali, specializați în cultivarea fructelor, legumelor, și a produselor lactate, au adus în Piața Agroalimentară din localitate o adevărată explozie de savoare și prospețime.

Expoziția cu vânzare s-a deschis la ora 8.00 dimineața, iar mușterii au avut ocazia să descopere și să achiziționeze produse locale de la producătorii din zona Teiușului.

La ora 10:00, copiii din Teiuș i-au încântat pe cei prezenți cu dansuri populare pline de energie și bucurie, elevii Liceului Teoretic Teiuș au pregătit un scurt program artistic, iar evenimentul s-a încheiat cu premierea celor mai talentați producători teiușeni!

“Belșug Teiușean” nu este doar o sărbătoare, ci o celebrare a sufletului comunității: ”Este momentul în care tradițiile locale, munca și pasiunea producătorilor noștri sunt puse în lumină, iar bogăția pământului și a sufletului teiușean sunt împărtășite. Belșugul nu se măsoară doar în roadele câmpului, ci și în bucuria de a fi împreună, de a ne susține unii pe alții și de a păstra vii valorile care ne unesc.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și au contribuit la reușita acestui eveniment tradițional!”, au transmis organizatorii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sâmbătă, 31 august 2024: Belșug Teiușan, ediția a XI-a

Publicat

în

Primăria și Consiliul Local Teiuș, organizează în data de 31 august 2024 sărbătoarea „Belșug Teiușean”, ediția a Xl-a.

Începând cu ora 08:00, în Piața Agroalimentară din oraș, va avea loc deschiderea expoziției cu vânzare, promovată și susținută de către producătorii noștri locali, iar de la ora 10:00 ne vom delecta cu dansurile populare ale copiilor noștri și vom premia producătorii teiușeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 31 de ani din Teiuș cercetat de polițiști, după ce și-a agresat soția

Publicat

în

Joi, 15 august 2024, polițiștii din Teiuș au fost sesizați de către o femeie de 30 de ani, din orașul Teiuș, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul ei, în vârstă de 31 de ani.

Din primele cercetări, în timp ce se afla împreună cu soțul ei, la locuința comună din orașul Teiuș, femeia ar fi fost agresată fizic de către soțul ei, pe fondul unor discuții în contradictoriu.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, prin care i-a fost interzis bărbatului de 31 de ani să se apropie de soția sa.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius