Rămâi conectat

Știri din zonă

Duminică, 9 iulie 2023: Zilele Comunei RÂMEŢ. Vezi programul

Publicat

în

Duminică 9 iulie 2023, fii satului sunt chemați acasă „la vatră” pentru a se reîntâlni cu amintirea copilăriei și rudele care au mai rămas în satele comunei Râmeț.

Evenimentul va strânge întreaga suflare a localităţii pe platoul Tarcăului, la Brădeşti, pentru a marca așa cum se cuvine manifestările organizate de Primăria și Consiliul Local Râmeț.

Sărbătoarea va prilejui administratorilor comunei oferirea de recompense pentru cei câțiva veterani și văduve de război care locuiesc în comună, dar și recompensarea câtorva dintre meșterii tradiționali care se străduiesc să transmit generaţiilor viitoare meșteșuguri pentru unii de mult uitate.

• PROGRAM

Program religios – orele 9.00-12.00

  • Slujbă la Biserica Brădești
  • Slujbă de pomenire la Monumentul Eroilor

Decernare premii – ora 14.00

  • aniversare 50 de ani de căsătorie
  • văduve veterani de război
  • meșteri tradiționali
  • fermieri activi cu peste 30 de capete de bovine
  • aniversarea împlinirii vârstei de 90 de ani
  • instalarea familiilor tinere cu copii în localitate

Program artistic – orele 15.00-18.00

  • Recital susținut de Adina Hada, Marinela Crăciunescu Artan, Denisa Mureșan, Maria Dorina Feer, Iustina Șpan, Iulian Bic, Stelică de la Râmeț
  • Taragotiștii din Râmeț și Ceterașii din Râmeț

Evenimentul va fi prezentat de Daniela Floroian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din zonă

Amenzi în valoare de aproape 35.000 de lei, în urma unui control al polițiștilor și inspectorilor DSVSA în comunele Ponor și Râmeț

Publicat

în

Joi, 10 octombrie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună  reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba și ai Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Alba au organizat o acțiune de verificare a modului de realizare a comerțului cu produse alimentare pe raza comunelor Ponor și Râmeț.   

În cadrul acțiunii, au fost verificați 4 agenți economici, iar în urma controalelor au fost constatate 9 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 34.660 de lei. Ca și măsura complementară, au fost confiscate sume de bani și bunuri în valoare de 1.221 de lei.

Totodată, a fost constatată o infracțiune de evaziune fiscală.

Controalele la comercianți vor continua.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un bărbat de 66 de ani din Râmeț a decedat, după ce s-a izbit cu un ATV de gardul unui imobil

Publicat

în

Joi, 26 septembrie, în jurul orei 17.00, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că, în localitatea Valea Inzelului din comuna Râmeț, conducătorul unui ATV a suferit leziuni corporale grave.

Din primele cercetări efectuat de polițiști, a rezultat că un bărbat de 66 de ani, din comuna Râmeț, în timp ce conducea un ATV pe Drumul Comunal 103, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

În urma accidentului, conducătorul ATV-ului a decedat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

ÎPS Irineu a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, din Geomal

Publicat

în

Sâmbătă, 21 septembrie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Geomal, protopopiatul Aiud.

Acesta, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. În continuare, ÎPS Irineu a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură. La final, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în ogorul Bisericii străbune, părintele Valentin Mateiu, păstor al parohiei Geomal începând cu data de 1 iulie 2018, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, binefăcătorii și ostenitorii au primit din partea Chiriarhului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Adresându-se celor prezenți, ÎPS Irineu a spus: „Locașul bisericii, prin funcția sa specifică și prin lucrările sfinte ce se săvârșesc în el, poate fi numit pe bună dreptate «casa Domnului», de unde se revarsă peste noi harul și îndurările divine. Casa fiecăruia dintre noi, pe lângă adăpostire și pază, oferă o intimitate specială. Tot așa, biserica, prin consacrare sau sfințire, devine «casa noastră duhovnicească», în care putem intra în comuniune cu Dumnezeu prin harul Sfintelor Taine săvârșite de preot și prin cuvântul Evangheliei propovăduit de preot. Cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, preotul este aici, în biserică, pentru ca rugăciunile obștești mai slabe, alăturându-se rugăciunilor lui mai puternice, să urce toate spre cer”.

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Geomal a fost zidită în anul 1813. În decursul timpului, au fost efectuate numeroase lucrări de restaurare și reabilitare la interiorul și exteriorul locașului de rugăciune. În anul 2004, a fost demarat procesul de montare a unui nou iconostas. De asemenea, începând cu anul 2007, biserica a fost înveșmântată cu pictură, lucrarea fiind realizată de către pictorul Dorin Slevaș. Din anul 2018, odată cu instalarea noului paroh, au fost continuate lucrările de renovare și înfrumusețare a locașului de cult, demarate în timpul păstoririi preotului Ovidiu Tuluc. În decursul anului precedent, haina picturii a suferit reparații parțiale, la inițiativa părintelui paroh și a bunilor credincioși din localitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 45 de ani dn Galda de Jos reținut de polițiști, după ce și-a agresat sora

Publicat

în

Luni, 2 septembrie 2024, în jurul orei 17.30, polițiștii Postului de Poliție Galda de Jos au fost sesizați cu privire la faptul că  la o locuință din comună a avut loc un scandal, iar o persoană a fost agresată.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, pe fondul unor discuții contradictorii, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Galda de Jos, și-ar fi agresat sora, în vârstă de 44 de ani, provocându-i leziuni pentru a căror vindecare, potrivit concluziilor medico-legale, ar avea nevoie de 7 – 8 zile de îngrijiri medicale.

În urma întocmirii formularului de evaluare al riscului, a fost emis ordin de protecție provizoriu prin care bărbatului i s-a interzis să se apropie de sora sa.

Ulterior, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar în cursul zilei de azi, 3 septembrie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius