Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Investiție de peste 2.3 milioane de lei în reabilitarea și modernizarea clădirii Liceului Teoretic Teiuș

Publicat

în

Primăria orașului Teiuș a lansat marți, 23 februarie 2021, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectare si executie lucrari pentru investitia „REABILITARE TERMICA LICEUL TEORETIC TEIUS – CLASELE IX-XII”. Valoarea totală estimată a investiției este de 2.337.312,74, fără TVA.

Măsuri asupra clădirii:

-Sporirea rezistentei termice a pereților exteriori peste valoarea minima prevăzuta de normele tehnice în vigoare prin izolarea termică.
-Asigurarea închiderii etanșe a ușilor de intrare – montarea unui mecanism automat de închidere a ușilor;
-Sporirea rezistentei termice a planșeului tavan sub pod.
-Sporirea rezistentei termice a soclului clădirii.
-Modernizarea instalației de încălzire și instalației de preparare a.c.c și montarea corpurilor de încălzire noi din tablă precum și dotarea acestora cu robinete termostatici;
-Izolarea conductelor pentru distribuția apei calde menajere, micșorând astfel pierderile înregistrate la distribuția acesteia;
-Echilibrarea hidraulica a rețelei de distribuție a apei calde de consum.
-Montarea instalațiilor electrice pentru iluminat cu declanșare automata;
-înlocuirea învelitorii deteriorate din cu învelitoare din țigla ceramică.
-Pentru fațadele cu expunere preponderent sudică se propun parasolare la nivelul vitrajelor pentru a reduce supraîncălzirea sălilor de clasă (tehnologie pasivă).

Reabilitarea termica a suprafețelor opace:

-Izolarea termica a pereților exteriori cu un strat de tip multipor de minim 15 cm grosime, protejata cu tencuiala subțire armata cu țesătură deasa de fibra de sticla sau fibre organice,
-izolarea soclului cu polistiren extrudat de minim 5 cm grosime,
-izolarea plăcii pe sol la partea inferioara cu un strat de polistiren extrudat de minim 10 cm grosime,
-izolarea plăcii la intrados a subsolului prin aplicarea unui strat de polistiren extrudat de minim 10cm grosime,
-izolarea termica a planșeului sub pod cu un strat de vata minerala bazaltica de minim 25 cm grosime,
-înlocuirea acoperișului existent cu acoperiș din țigla ceramica
-înlocuirea scocurilor si burlanelor deteriorate cu altele noi

Reabilitarea suprafețelor vitrate:

-înlocuirea ferestrelor si ușilor existente cu tâmplărie PVC cu geam termopan cu acoperire selective Low-E respective 6 camere, cu sistem automat de închidere,
-etanșarea elementelor mobile(uși, ferestrejdin componenta spatiilor anexe ale clădirii(casa scării, etc)

Reabilitarea instalațiilor de încălzire:

-modernizarea instalației de încălzire și a.c.c. , prin înlocuirea corpurilor de încălzire existente din fontă cu corpuri statice noi din tablă si prevedera unui sistem nou de incalzire in restul incaperilor, realizata cu ajutorul ventiloconvectoarelor de pardoseala carcasate;
-montarea robineților cu reglaj termostatic pe fiecare corp de încălzire in parte,
-înlocuirea conductelor și a coloanelor ce transportă agentul termic precum și izolarea acestora,
echilibrarea instalațiilor termice
-înlocuirea conductelor ce transporta a agentului termic de la centrala termică la corpul de clădire expertizata precum și izolarea lor.

Reabilitarea instalației de acc si apa rece:

-Instalarea unui boiler electric pentru producere a.c.c necesară clădirii reabilitate,
-montarea robineților cu temporizare pentru reducerea consumului de apă rece și apă caldă de consum,

Reabilitarea instalației de iluminat:

-înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri eficiente energetic tip led,
-refacerea instalațiilor de iluminat deteriorate.

Aceste lucrări de modernizări sau întreținere au efecte pozitive asupra consumurilor termo-energetice ale clădirii studiate, ele neputând fi cuantificate prin aplicarea metodologiei actuale de auditare energetica.

Având în vedere costul relativ ridicat al modernizării termotehnice, care majorează în final valoarea clădirii, se consideră rațional și oportun ca modernizarea energetică sa se realizeze pe fondul unei structuri de rezistență cu un grad ridicat de siguranță.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Mai mulți absolvenți ai Liceului Teoretic Teiuș au obținut note de 10 sau peste 9.50, la una dintre probele examenului de Bacalaureat 2024

Publicat

în

Printre absolvenții cu rezultate de excepție la Bacalaureat 2024 se numără și câțiva elevi de la Liceul Teoretic Teiuș care au obținut note de 10 sau peste 9.50 la una dintre probele pe care le-au susținut.

Elevii Liceului Teoretic Teiuș, Alba, au făcut dovada pregătirii lor, obținând rezultate de excepție la examenul național de bacalaureat.

Cele mai mari note pe discipline au fost obținute de:

Popa Maria, geografie – nota 10

Zuga Alina Cătălina, logică, argumentare și comunicare – nota 10

Rusu Denisa Maria, biologie vegetală și animală – nota 10

Koble Raul Vasile, istorie – nota 9.90

Bostan Maria Larisa, matematică – nota 9,75

Popa Denis Mihai, anatomie și fiziologie umană – nota 9,75

Pop Bianca Luisa, limba și literatura română – nota 9,50

”Felicitări tuturor și mult succes la facultate! Felicitări cadrelor didactice pentru sprijin și implicare! Felicitări părinților pentru susținere!”, au transmis reprezentanții școlii.

Liceul Teoretic Teiuș se numără printre unitățile școlare cu cea mai mare rată de promovabilitate la Bacalaureat 2024 cu un procent de 82% și 41 de candidați promovați din 50 prezenți.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rancea Ayana Maria, premiul I pentru Liceul Teoretic Teiuș, la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”

Publicat

în

Pasiunea pentru literatură i-a adus elevei Rancea Ayana Maria, clasa a X-a, PREMIUL I la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”.

Cea de-a XXIV-a ediție a concursului a reunit sâmbătă la Blaj, iubitori ai poeziei și ai liricii eminesciene. 150 de elevi și studenți au participat la cele două secțiuni ale concursului, creație literară și recitare.

Sub coordonarea doamnei profesoare de limba și literatura română Romina POP, Ayana își dezvoltă competențele literar–artistice, reușind să transpună în versuri, ideile creatoare.

Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu” a fost organizat sub auspiciile Asociațiunii ASTRA, Despărțământul „Timotei Cipariu” Blaj, Primăriei Municipiul Blaj, Colegiului Național „I.M. Clain” Blaj, Bibliotecii „Școala Ardeleană” Blaj, Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Felicitări pentru reușită!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Aldea Antonia, premiul III pentru Liceul Teoretic Teiuș, la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”

Publicat

în

Pasiunea pentru literatură i-a adus elevei Aldea Antonia, clasa a XI-a, PREMIUL III la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”.

Cea de-a XXIV-a ediție a concursului a reunit sâmbătă la Blaj, iubitori ai poeziei și ai liricii eminesciene. 150 de elevi și studenți au participat la cele două secțiuni ale concursului, creație literară și recitare.

Sub coordonarea doamnei profesoare de limba și literatura română Simona OLTEAN, Antonia își dezvoltă competențele literar–artistice, reușind să transpună în versuri, ideile creatoare.

Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu” a fost organizat sub auspiciile Asociațiunii ASTRA, Despărțământul „Timotei Cipariu” Blaj, Primăriei Municipiul Blaj, Colegiului Național „I.M. Clain” Blaj, Bibliotecii „Școala Ardeleană” Blaj, Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Felicitări pentru reușită!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Creații literare, picturi, machete și obiecte decorative, create din materiale reciclabile de elevii Liceului Teoretic Teiuș în cadrul proiectului educativ „Poezia toamnei”

Publicat

în

Societatea contemporană manifestă un interes din ce în ce mai scăzut în ceea ce priveşte lectura şi creaţia literară, arta în general. De asemenea, o problemă stringentă a lumii actuale este cea legată de mediu, de natură, care, din nefericire au mult de pierdut din cauza noastră.

Elevii Liceului Teoretic Teiuș coordonați de prof. Marius Cosmin Pintea, prof. Corina Oltean, prof. Simona Oltean, prof. Romina Pop și îndrumați de prof. Mihaela Suărășan, prof. Nicoleta Cîmpean, prof. Tunde Venter, prof. Maria Lup, prof. Otilia Popa, prof. Sanda Jude, prof. Rodica Coroi, prof. Adriana Săsărman, prof. Vasile Gan, prof. Aureliana Ranca, prof. Cătălina Lefter au realizat o activitate care și-a propus să aducă în prim-plan, prin intermediul unor creații literare, picturi, desene, machete, obiecte decorative, create din materiale reciclabile, probleme legate de mediu.

Această activitate poartă numele POEZIA TOAMNEI. S-a urmărit revigorarea interesului elevilor faţă de opera lirică, ei creând astfel poezii care au ca tematică anotimpul toamna, dar și față de proză. Aceștia au realizat și desene sau machete din materiale specifice anotimpului ruginiu. Elevii au putut percepe poezia într-un mod total diferit faţă de ceea ce au învăţat până în prezent, fiind puşi ei în ipostaza de a le concepe. Aceștia au luat contact cu minunata lume a cărților prin vizite la Biblioteca Orășenească Teiuș, unde au reușit să aprofundeze operele, pe tema toamnei, a poeților români și nu numai.

Cele mai reuşite lucrări și creații au fost premiate, juriul fiind alcătuit din personalități artistice, mândria orașului nostru: scriitoarea Carolina Baldea și pictorița Angela Buruian, cărora le mulțumim pentru prezență. Premierea câștigătorilor a fost realizată prin susținerea oferită de Primăria orașului Teiuș, la eveniment fiind prezent domnul primar dr. ing. Mirel Vasile Hălălai.

Un rol important a revenit Bibliotecii orașului Teiuș, coordonată de dna Luminița Ciorbea, care alături de consilierul cultural al localității, dna Cristina Man au realizat decorul evenimentului desfășurat la Casa de Cultură Teiuș.

Pentru că activitatea a fost pe placul tuturor, sperăm să aibă continuitate anul viitor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius